Omgeving

Je bevindt je hier in het gebied van het  Nationaal Park Lauwersmeer  en het cultureel erfgoed van de Wadden. De kernwoorden zijn: natuur, water, rust en ruimte.
VVV : is te vinden in de Anjumer Molen en bij de receptie van Esonstad (1,5 km). Bij Esonstad is ook een fietsverhuur.

Fietsen en wandelen:
Dit gebied leent zich bij uitstek voor fiets- en wandeltochten.
Op de camperplaats liggen op de informatie tafel genoeg fiets en wandelroutes. Dit camperpark ligt aan een Fietsknopenroute tussen knooppunt 45 en 46. Hiermee kun je eindeloos routes samenstellen om de omgeving te verkennen. Wij hebben al een aantal routes voor je gemaakt, je kunt deze vinden op de informatie tafel.
Houd er rekening mee dat er niet altijd horecagelegenheden onderweg zijn en dat u in ieder geval wat drinken meeneemt.

Schiermonnikoog:
Een dagje naar het autoluwe Schiermonnikoog is een echte aanrader. Met de boot vanuit Oostmahorn (2 km) (vervoersbewijzen bij VVV Esonstad verkrijgbaar, geen fietsen mee, alleen in het hoogseizoen) of vanuit Lauwersoog (7 km)  naar één van de mooiste waddeneilanden, met het breedste strand van Europa.

Dokkum:
Een dagje naar de elfstedenstad Dokkum. Dit is een historisch stadje met rondom het bolwerk. Prima te doen op de fiets (12 km). Elke woensdag markt.

Leeuwarden:
Een dagje naar de Friese hoofdstad Leeuwarden. Je kunt met de bus (lijn 155) tegenover de supermarkt opstappen. De bus gaat rechtstreeks naar Leeuwarden, dit duurt ongeveer 3 kwartier. Het Fries museum is direct in het centrum te vinden..

Het Lauwersmeer en de waddenzee:
Rondom het Lauwersmeer zijn jachthavens en er zijn diverse watersportmogelijkheden.
Je kunt een (zeil)boot huren, meevaren op een rondvaartbootzeehondentochten, surfen, kanoën, waterfietsen enz.

Vogelaars opgelet:
Rondom het Lauwersmeer zijn diverse vogelkijkhutten,  voor ‘vogelaars’ een uniek gebied.

Dark Sky Park Lauwersmeer:
Zeldzame duisternis rond het Lauwersmeer. Het echte donker ervaren in Death Valley of de Grand Canyon? Dat kan veel dichterbij: Ook ons eigen Lauwersmeergebied is een Dark Sky Park! Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier ’s nachts zo donker dat je juist alles ziet. Stap de duisternis van de natuur binnen. De nacht roept. Bij de Vlinderbalg en bij Achter de Zwarten staat een hemelplatform / uitkijktoren waar je letterlijk onder de Melkweg ligt. Bij Ezumakaag kun je onderuit liggen bij het uitkijkpunt.